Det gjelder virkelig å samle kreftene nå!

Ja til de fem friheter og nei til vaksinepass.

World Wide Rally for Freedom Norge har hatt gjentatte samlinger og demonstrasjonstog over en lang periode. De kjemper for 5 viktige friheter:

• Ytringsfrihet • Bevegelsesfrihet • Frihet til å velge • Forsamlingsfrihet • Helsefrihet 

Andre grupper har også tatt initiativ og stilt opp hver uke for å demonstrere for grunnleggende rettigheter i samfunnet vårt og mot vaksinepass. Demonstrasjonene har som viktig prinsipp at det skal være ikke-voldelige, noe det er viktig at det holdes fast ved.

Hva skjer før togene?

Men hva skjer egentlig på disse samlingene før demonstrasjonstogene begynner å bevege seg gjennom byen?

Det er appeller – ulike typer appeller fra ulike mennesker, kunstneriske innslag sang og musikk. Det høres bra ut! Det er viktig at vi samles nå, viser at vi er mange og kommer med gode meningsytringer som kan samle mange og som vi kan være stolt av om de blir referert i media. Organisatorene har bedt om ærlig rapportering fra media, men media har dessverre glimret med sitt fravær. I norske medier blir det heller ikke rapport fra utenlandske demonstrasjoner – annet enn om de skulle greie å finne en demonstrasjon der det er opptøyer de kan kalle høyre-ekstreme og voldelige. Dette gir et utrolig skjevt bilde av alle de millionene som kjemper for sine rettmessige friheter rundt om i verden.

Jeg har lenge tenkt å dra til Oslo for å delta. Forrige lørdag (22.1) fikk jeg endelig sjansen og gledet meg. Kom ikke før litt over 16, og kom da rett til en appell med en herr H. Jeg ble sjokkert og min umiddelbare reaksjon var: «Jeg drar hjem igjen. Dette kan jeg ikke stå inne for». Vi kan tenke og mene hva vi vil, men det vi sier nå, må være egnet til å få de som begynner å våkne med på laget. Det skjedde ikke slik jeg ser det med H sin appell. Det å kalle våre myndigheter søppel, mordere og det som verre er, er ikke måten å få med andre på. Jeg googlet her H på vei hjem og så et intervju med ham.

Jeg opplevde at han kunne si fornuftige ting, blant annet at på FB er det viktig å være saklig og vise respekt når man argumenterer. Det å være saklig og vise respekt må han da helt ha glem når han hadde denne appellen? Bedre ble det ikke da rapperen kom etter denne H. Rappere er vi vant til kan si hva de vil når de rapper. Men at han holdt en liten tale etter han var ferdig og sa noe slikt som at Støre kan suge sin egen……, det er slik jeg ser det, langt under pari.

Det gjelder virkelig å samle kreftene nå!

Det at de ekstreme vaksinetilhengerene sier ting som grenser til lavmål, sjikanering og brudd på ytringsfriheten tilsier ikke at vi som er for disse fem viktige frihetene og motstandere av vaksinepass, kan eller bør senke oss ned på samme nivå. Jeg har hørt flere av arrangørene av ulike grupper som organiserer samlinger, uttale seg på forskjellige podder – de understreker alle at det er viktig å vise varme, kjærlighet og samhold, vise respekt og toleranse. Jeg er enig.

Jeg dro ikke hjem. Jeg bestemte meg for å gå sammen med mine venner etter å ha hørt den siste appellanten før toget skulle gå. Det var en saklig og god appell fra en lege som hadde mistet jobben sin.

Men jeg gikk hele tiden med en klump i magen og skjermet meg for alle kameraer. Etterpå hadde jeg et sterkt håp om at media ikke hadde vært der, fryktet at det skulle komme noe på Dagsrevyen – fryktet at Dagsrevyen viste rappen og appellen til herr H. Denne type aggressiv ordbruk er jo slikt som gjerne blir plukket opp av de som ikke vil saken vel. Hadde det kommet noe i media, er det min mening er at det i så fall hadde vært katastrofe. Det ville ført til forakt og ikke til større grad av støtte. Vi hadde oppnådd det motsatte av det vi ønsker oss.  

Jeg hadde avtalt å møte en venn der som kom sammen med naboer og venner. Det var blant annet noen vaksinerte som var mot vaksinepass og ville vise støtte. De holdt også på å gå hjem og vi sto lenge og diskuterte dette. De følte også ubehag, og har meldt klart fra til min venn at de ikke kommer til å bli med igjen. Han kommer heller ikke til å møte opp igjen og ikke jeg heller om ikke ting garantert blir endret.

På tirsdag var jeg i møte med noen som hadde vært md i gått i tidligere demonstrasjoner. De fortalte at de også hadde hørt på noen av appellene med en dårlig følelse og ikke har vært med flere ganger.

Hva tenker arrangørene? Støttet de H og rapperen? Hvem ønsker de skal møte opp? Hvordan kan de godta appeller som beveger seg på grensen av sjikane?

Jeg var lei meg lørdagskvelden. Jeg skriver artikler om dette, stikker hodet fram og gjør det jeg kan for å være seriøs. Les gjerne det jeg skriver på http://www.takkformaten.biz. Jeg vil ikke bli relatert til en del av det som skjedde på Jernbanetorget den lørdagen – dessverre. Dessverre på grunn av den viktige saken og alt det positive som kom fram i andre appeller. Men min konklusjon er dessverre at totalen støtte folk vekk istedenfor å bidra til at vi stadig blir flere.

Jeg håper at arrangører heretter godkjenner appeller og stanser alle tilløp til sjikane og disrespekt. Saklighet og respekt vil alltid fremstå som vinnerresepten i alle kamper i mitt hode 🙂 

Og det gjelder virkelig å samle kreftene nå!

Eva Fjeldstad

2 kommentarer

  1. Ytringsfrihet • Bevegelsesfrihet • Frihet til å velge • Forsamlingsfrihet • Helsefrihet

    Dettte er jo sannheter som er nedfelt i grunnloven så det skulle bare mangle også! Ingen kan nekte oss nordmenn å komme inn i landet heller så jeg tror heller ikke at de har lov til å stoppe oss på grensa dersom vi ikke kan vise til diverse helsemessige attester.

    Liker

  2. Jeg kjenner igjen følelsen din veldig mye eva, selv i Nederland hører du ingenting om utenlandske demonstrasjoner eller hvor langt tiltakene er opphevet. men hvis til og med 1 demonstrant (hvis ikke en skuespiller) berører politiet med 1 finger, er det mye rapportert. Det anses som normalt at eldre som står opp for sine rettigheter blir slått med kjepper!

    Jeg står bak deg 5 frihetspunkter!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s