Film om sprøytemidler i maten

I Sverige har COOP fått laget en film som viser hvor mye rester det er av plantevernmidler i urinene til en svensk familie nå de spiser konvensjonell mat og etter to uker med kun økologisk. De aller fleste sprøytemiddelrestene forsvant etter to uker.  Filmen kan du se her Dette viser at det er sprøytemiddelrester i konvensjonell mat og det viser at den økologiske maten er fri for giftstoffer. CPF som er det sprøytemiddelet jeg har omtalt spesielt i boka, ble funnet hos alle familiemedlemmene. Det var særlig barna som hadde store mengder av en del sprøytemidler. De voksne hadde mest sprøytemiddelrester som kan spores tilbake til kaffe og vin – også i urinprøvene da de kun spiste økologisk. Bakgrunnsinformasjon til rapporten finner du her, og selve rapporten finner du på denne linken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s